Порошенко звільнив Кірєєва у зв'язку з порушенням присяги судді

Звільнено і ще трьох одізоних суддів

Президент Петро Порошенко звільнив з посад чотирьох суддів, зокрема, суддю Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва.
Відповідний указ (№10/2016), підписаний 18 січня, оприлюднено на сайті президента, - пише УП

Кірєєва звільнено "у зв’язку з порушенням присяги судді".
За висновком Вищої ради юстиції, він під час розгляду кримінальної справи за звинуваченням колишнього ррем’єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її волі.
"Ці дії судді Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу та слугували підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що зашкодило авторитету судової влади та держави Україна. Вказане рішення викликало значний суспільний резонанс. До Вищої кваліфікаційної комісії суддів надійшло понад 800 скарг від громадян", - зазначає прес-служба президента.

Також звільнено суддю Червонозаводського райсуду Харкова Олену Васильєву, яка притягнула до адміністративної відповідальності учасників акцій протесту 19 лютого 2014 року у Харкові. "Тоді активісти-майданівці Голубєв та Воронцов, що брали участь у блокуванні воріт Академії внутрішніх військ, отримали по 15 діб адміністративного арешту кожен", - зазначає пресс-служба.

Віталія Літвінова звільнено з посади судді Оболонського райсуду Києва за необґрунтоване рішення щодо активіста Євромайдану у січні 2014 року. Олександр Кравцов неправомірно утримувався під вартою з 23 січня по 23 березня 2014 року.
Крім цього, за інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів, за період березень – серпень 2014 року щодо судді Літвінова відкрито три дисциплінарні справи за зверненнями щодо його рішень відносно учасників масових акцій у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.

Крім того, звільнено суддю Ленінського райсуду Луганська Олексія Золотарьова, який у лютому 2013 року прийняв чотири не правових рішення щодо права власності на трубопроводи, що знаходяться на землях Слов’яносербського, Сватівського та Білокуракінського районів Луганської області.
"Внаслідок часткового демонтажу трубопроводів відбулося руйнування меліоративної системи. Загальна довжина трубопроводів, які вибули з державної власності та власності третіх осіб на підставі незаконних судових рішень судді Золотарьова, складає 37,7 кілометрів", - зазначає прес-служба президента.
Із пропозиціями про звільнення з посад суддів до президента звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок, що проводилася згідно з законом "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

суд корупція кірєєв

Знак гривні
Знак гривні