СБУ відхрестилася від генерала Рубана. Той відповів документом СБУ, який надає йому повноваження (ФОТО)

Служба безпеки України заявила, що не надавала керівнику громадської організації «Центр обміну полонених» Володимиру Рубану повноважень для ведення переговорів щодо звільнення громадян України.

«Останнім часом такий собі громадянин В. Рубан поширює заяви, що начебто він, як представник СБУ, проводив якісь переговори з можливого звільнення громадян України в Мінську та начебто обговорював там вірогідність їхнього обміну на російських військовослужбовців. СБУ офіційно наголошує, що В. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України», – йдеться в заяві

Також СБУ спростувало інформацію щодо військового звання Володимира Рубана.

«Тривалий час він безпідставно називає себе «генералом» спецслужби… Це також не відповідає дійсності», – зазначили в Службі безпеки.

В той же час, «пан Рубан міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах».

В свою чергу, Рубан відреагував на заяву СБУ, розмістивши у Facebook фото документу, у якому зазначено його повноваження

Як нагадує Громадське, адвокат російського спецпризначення Олександра Александрова Юрій Грабовський заявив, що спілкувався з переговорником Володимиром Рубаном про можливий обмін затриманих російських військових на українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченко або українську льотчицю Надію Савченко.

Пізніше Рубан підтвердив інформацію про перемовини і зазначив, що «в Росії погодились на обмін Сенцова та Кольченка на військових Александрова та Єрофеєва».

рубан скандал сбу

Знак гривні
Знак гривні