У Слов'янську затримали розчарованого бойовика, що воював проти України. Думав, не впізнають? (ФОТО)

У 2014 році 33-річний місцевий мешканець чергував на блокпосту в районі Славкурорта міста Слов'янська, після відступу в Донецьк у складі підрозділу «Рись» брав участь у бойових діях в Шахтарському районі. Після знищення підрозділу рив окопи в районі кургану «Савур-Могила».

Розчарувавшись у «республіці», покинув лави бойовиків і ретельно переховувався, але як тільки повернувся додому, був затриманий правоохоронцями.

Співробітники спецгрупи ГУ НП в Донецькій області, які займаються виявленням учасників незаконних збройних формувань та їх пособників, у ході реалізації отриманої оперативної інформації встановили і затримали місцевого жителя 1982 року народження, який входив до складу підрозділу «Рись» НВФ. Зловмисник більше року чинив активний збройний опір українській владі.

Як став бойовиком

Встановлено, що під час захоплення Слов'янська окупанти затримали чоловіка в стані алкогольного сп'яніння і кілька днів утримували його в ізоляторі тимчасового утримання захопленого міськвідділу міліції. В'язень знаходився за ґратами до тих пір, поки не виявив бажання вступити до лав незаконних збройних формувань.

Чоловіка зарахували в роту так званого «ополчення Слов'янська» під командуванням бойовика з позивним «Рись». Місцем дислокації підрозділу терористів був Центральний вузол зв'язку міста.

У Слов'янську новобранець бойовиків чергував з автоматом «Калашникова» в руках на блокпосту в районі Славкурорту на перетині вулиць Колонтаївської і Сільзаводської. У його обов'язки входила перевірка документів громадян і здійснення огляду транспортних засобів.

5 липня 2014 року після звільнення Слов'янська від терористів у складі незаконного збройного формування відступив у м. Донецьк, де протягом місяця разом з іншими бойовиками жив в захопленій будівлі військової частини.

На початку серпня для участі в бойових діях підрозділ «Рись» було переведено в село Маринівка Шахтарського району. У результаті спланованої й успішно проведеної спецоперації більше 20 бойовиків даного підрозділу були знищені українськими силовиками.

Тоді затриманий залишився в живих тільки завдяки чергування на «кухні».

Після повернення до Донецька учасника бандформування відправили рити окопи на курган «Савур-Могила». Але вже через кілька днів, розчарувавшись у фейковій республіці, він втік на підконтрольну Україні територію.

Зловмисник тривалий час ретельно переховувався в різних областях України, але, як тільки повернувся додому, був затриманий правоохоронцями.

За матеріалами Нацполіції

донеччина кримінал

Знак гривні
Знак гривні