Попри попередню заборону за запитом МЗС у Бориспіль пропустили літак з Москви (ФОТО, КАРТА)

У київський аеропорт «Бориспіль» прилетів літак з Москви. Це сталося попри заборону польотів в Україну літаків з Російської Федерації.

Відповідна інформація розміщена на сервісі Flightradar24, також фото літака на злітній смузі публікують користувачі соцмереж.

Літак Ту-204-300 (RA-64057) вилетів з Москви о 08:01 і сів у «Борисполі» о 09:19.

Станом на січень 2015 літак Ту-204-300 з реєстраційним номером RA-64057 належить до парку повітряних суден спец. авіазагону «Росія».

Державна авіаційна служба України отримала офіційний лист від Міністерства закордонних справ України, на основі якого видала дозвіл на виконання спецрейсу урядового авіаційного загону «Росія».

Спеціальний льотний загін «Росія» - це федеральне авіапідприємство, яке підпорядковується Управлінню справами президента Російської Федерації.

Підприємство забезпечує перевезення повітряним транспортом перших посадових осіб Російської Федерації, а також керівників ФСБ Російської Федерації.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Державіаслужбу, цей літак перевозить офіційну делегацію на чолі з Борисом Гризловим.

«Співрозмовник агентства пов'язав цей візит з майбутнім засіданням Тристоронньої контактної групи в Мінську, яке відбудеться в середу», - повідомило видання.

Гризлов був призначений представником РФ у Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі указом президента РФ Володимира Путіна 26 грудня 2015.

На останньому засіданні Тристороння контактна група домовилась про повне і беззастережне дотримання режиму тиші, починаючи з півночі 22 грудня.

Спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомляв, що контактна група в Мінську проведе три зустрічі в січні 2016 року.

Нагадаємо, Україна закрила повітряний простір для літаків російських авіакомпаній. Як заявив тоді прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, «Російська Федерація може використовувати повітряний простір України для провокацій».

За матеріалами Громадського

авіація росія

Знак гривні
Знак гривні