5 бійців Правого сектора затримані на Закарпатті. ПС не виключає, що через побутову бійку контужених

Правий сектор заявляє про затримання правоохоронцями 5 бійців добровольчого українського корпусу під час сутички з охороною готелю на Драгобраті у Закарпатській області 10 січня.

Про це у Facebook написав командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький, - передає Громадське.

«На Драгобраті на Закарпатті стався конфлікт між групою бійців ДУК ПС і охороною «Хата Магната», до якої підключилася певна кількість місцевих жителів.

У результаті затримано друга «Хорвата» - начальника оперативного штабу (один з організаторів і перший офіційний командир 5-го окремого батальйону ДУК ПС, поранений у боях з окупантом), друга «Бєса» - командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював у Донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російським спецназом, і ще трьох бійців», - повідомив він.

Стемпіцький не виключає, що конфлікт міг виникнути і на побутовому ґрунті.

«І «Хорват», і «Бєс» були контужені і поранені на війні, тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників. Але точну інформацію матимемо пізніше», - пояснив він.

Раніше було заявлено таке.

На території однієї з туристичних баз на Драгобраті 10 січня сталася бійка між невідомими особами - які потім виявилися бійцями ДУК - і персоналом бази відпочинку. За фактом бійки поліція відкрила кримінальне провадження.

За інформацією правоохоронних органів, двоє працівників турбази були госпіталізовані з численними різаними ранами, гематомами голови, в одного з них виявили перелом ноги. Потерпілих доставлено до лікарні для надання медичної допомоги.

Людей затримали самі місцеві мешканці

Дії зловмисників кваліфіковано слідчими за статтями Кримінального кодексу як хуліганство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

правий сектор закарпаття кримінал

Знак гривні
Знак гривні