Хвильовий би плакав: Бойовик ІДІЛ стратив власну матір заради ідеї

Бойовик екстремістського угрупування "Ісламська держава" публічно стратив власну матір у сирійському місті Ракка за те, що вона вмовляла його покинути ряди ІД, повідомив Сирійський центр моніторингу прав людини, що базується в Британії.

Активісти сирійської опозиції наводять розповіді очевидців, згідно з якими 21-річний бойовик Алі Сакр застрелив свою 45-річну матір Лену Аль-Касем біля поштового відділення, де вона працювала, - пише ВВС

За словами бойовика, мати переконувала його покинути ряди ІД і виїхати з ним із міста, поки коаліція на чолі з США не знищила угруповання. Після цього молодик доніс на матір місцевому керівництву угруповання, і її засудили до смерті.

Повідомляють, що на страті Лени Аль-Касем були присутні сотні людей.
Місто Ракка з 2014 року перебуває під контролем "Ісламської держави" і є фактичною столицею угрупування, яке на Заході і в Росії вважають терористичним.

Раніше сирійські правозахисники повідомляли, що за півтора роки, які минули після оголошення ісламістами так званого халіфату, вони стратили на захоплених ними територіях понад 2000 мирних сирійців.
Джихадисти виносили смертні вироки зокрема за гомосексуалізм, чаклунство і віровідступництво.

маразм сирія тероризм

Знак гривні
Знак гривні