ДСНС застерігає від далеких автомобільних і автобусних поїздок у найближчі дні

Держслужба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) закликає водіїв по можливості не виїжджати на далекі відстані, щоб не стати "заручниками негоди".

За даними ДСНС, через активний циклон 8 січня в різних регіонах очікуються складні погодні умови, - передає ВВС

Зокрема в Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Сумській областях - сильний сніг, хуртовини, замети. У південних, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях - сильний дощ та мокрий сніг; місцями налипання мокрого снігу та ожеледь.

У західних і північних регіонах, а також у Вінницькій та Черкаській областях - помірний сніг, місцями хуртовина.

Також спостерігаються сильні пориви вітру - до 15-20 м/с (крім заходу та півночі).

Поради рятувальників

"У зв'язку з погіршенням погодних умов, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до водіїв з проханням бути обережними та уважними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху і по можливості не виїжджати на далекі відстані аби не стати 'заручником негоди'", - йдеться у повідомленні ДСНС, опублікованому в п'ятницю зранку.

"Якщо ви вирушаєте в дорогу, необхідно стежити за тим, щоб була достатня заправка паливом автомобіля, також батарея мобільного телефону завжди повинна бути заряджена", - додають у держслужбі з надзвичайних ситуацій .

Серед предметів, які ДСНС рекомендують брати з собою в дорогу: додатковий комплект верхнього одягу, ліхтарик, дроти "прикурювання", скребок для скла і щітка, воскові свічки і сірники, невеликий запас піску (проти прослизання), лопата, буксирувальний трос, а також гарячі напої в термосі.

Рятувальники також просять водіїв, які стали свідками аварій чи інших надзвичайних ситуацій, викликати на допомогу Службу порятунку "101" або поліцію.

За даними ДСНС, через негоду в Україні за 7-8 січня були знеструмлені 117 населених пунктів у Одеській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях.

Укргідрометцентр оголосив 8 січня штормове попередження по всій території країни.

погода сніг автомобілі

Знак гривні
Знак гривні