ЛЕП на Крим таки підірвали

Співробітники поліції працюють на місці пошкодження бетонної електроопори в районі села Богданівка Херсонської області. За попередніми даними, вона була пошкоджена в результаті вибуху.

Про це йдеться в повідомленні Відділу комунікації ГУ Нацполіціі в Херсонській області, оприлюдненому в четвер, - передає УП

Нагадаємо, вночі впала опора, що подає електрику на Крим. Водночас, активісти знімають блокаду

"За попередніми висновками експертів вибухотехнічної служби, опору пошкоджено внаслідок вибуху", - сказано в повідомленні.
Відомості про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України.
"За вчинення подібного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до десяти років", - зазначили в поліції і додали, що правоохоронці забезпечують громадський порядок на місці події.
Як відомо, 30 грудня о 23:35 під час обходу лінії персонал Херсонських магістральних мереж виявив падіння опори за 23 км від підстанції 330 кВ Каховська на ЛЕП 220 кВ "Каховка-Титан". До моменту відключення навантаження на лінії становило 165 МВт.
Один з ініціаторів акції з цивільної блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що до відключення ЛЕП "Каховська-Титан" в середу громадянські активісти жодного відношення не мають.
Він припустив, що його могли викликати сильні пориви вітру. При цьому Іслямов висловив сподівання, що від початку нового року Україна офіційно припинить постачання електроенергії до Криму.
У НЕК "Укренерго" заявили, що розраховують завершити відновлювальні роботи на ЛЕП до 22.00-23.00 четверга, проте погіршення погодних умов або складнощі з під'їздом ремонтних бригад до місця падіння опори можуть продовжити відновлювальні роботи до 1 січня.
У Нацполіціі заявили, що для уникнення ураження струмом людей пошкоджену ділянку ЛЕП взяли під охорону.

крим херсонщина росія економіка окупація бізнес анексія

Знак гривні
Знак гривні