Дніпропетровська міська рада провела виїзну сесію через невідомі озброєні формування

Виїзна сесія Дніпропетровської міської ради вранці у вівторок обрала своїм секретарем Загіда Краснова ("Громадська сила").

Виїзне засідання проходить в Амур-Нижньодніпровській районній раді, повідомляє Insider. Раніше в поліції повідомили, що будівлю цієї ради замінували. Перевірка не виявила вибухонебезпечних предметів.

Краснов був кандидатом в мери від партії "Громадська сила", головою якої він і є. З квітня 2008 року він займає посаду голови наглядової ради відкритого акціонерного товариства "Дніпропетровський стрілочний завод".

Як повідомляв INSIDER, 28 грудня дніпропетровські депутати вирішили проводити виїзну сесії міськради через те, що міськрада заблокована "невідомими озброєними формуваннями".

Напередодні у Дніпропетровську виник конфлікт за посаду секретаря міськради. На місце спікера претендував кандидат від "Блоку Порошенка" Каміль Примаков, який набрав 30 голосів з 33 необхідних, і кандидат від руху "Громадська сила" Загід Краснов, який зібрав 33 голоси.

Під час дебатів були виламані двері в серверну системи Рада і вимкнено світло, після чого будівлю евакуювали через повідомлення про мінування.

Вранці 22 грудня кілька десятків людей у камуфляжі зайняли входи до міськради. Пізніше радник мера міста Бориса Філатова Антоніна Маріна заявила, що ДУК "Правий сектор" звернувся до міської ради з пропозицією взяти під охорону мерію.

Філатов виступив із заявою на дніпропетровському телебаченні, закликавши депутатів міськради "припинити спекуляції" і "повернутися до політичного діалогу".

дніпропетровщина скандал

Знак гривні
Знак гривні