Кутєпов про Антикорупційний форум: Бажаю, щоб у них все вийшло, але нам не треба другої Юлі

У Києві влаштували другий Антикорупційний форум, організований головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі та депутатами від партій «Блок Петра Порошенка», «Самопоміч», а також іншими активістами та громадськими діячами.

«Більше 80% українців і ми в тому числі вважаємо, що корупція – головна перешкода на шляху України до процвітання. Ми - громадські активісти, чесні політики, журналісти і просто патріоти своєї країни закликаємо всіх співгромадян згуртуватися для боротьби з цим злом», – заявив Саакашвілі анонсуючи форум.

В той же час, Богдан Кутєпов поділився неоднозначними враженнями у себе на фейсбуці.

На його думку, захід був яскравий і цікавий, але багато речей журналіст розкритикував. Наприклад, неоднозначні враження у нього викликали "нещирі" елементи організації - звезення людей з Одещини автобусами. Також, як зазначає Кутєпов, серед учасників були люди з сумнівною репутацією "були маргінали, одержимі чудернацькими ідеями, підозрілі "антирейдери", представники харизматичних партій, роззяви".

Кутєпов висловлює свої враження про Саакашвілі та його можливу участь в українські політиці:

"Після Антикорупційного форуму я спитав в одного з організаторів:
- А "Таємна Вечеря – 3" сьогодні планується?
- Та пішов він нах.й!..
- Хто?! – отетерів я.
- Ну хто? Той, хто в променях слави, блін, купається...
- Але на якийсь аналіз результатів форуму збираєтесь?
- Та я не хочу його бачити, це ж друга Юлька буде... І до речі, взагалі там по-менше мене в репортажі показуй...
Я не зрадофіл і не перемогофоб. Але як на мій хлопський розум, то не все так ідеально, як усім би хотілось. Міхо – грузин, але ж в українській політиці традиційний вид спорту – "зашквар". На такій хвилі підтримки не кожен втримає рівновагу. Тому ще раз: не варто створювати кумирів. Не існує абсолютної ‪#‎перемоги‬, в принципі, як i ‪#‎зради‬. Я щиро бажаю, щоб у них усе вийшло. Але нам не треба другої Юлі, нам треба перший найманий менеджер, який нас самих організує на ефективну роботу. А значить – по-менше "теплих ванн", побільше конструктивної критики. Це всього лише моя думка як громадянина."

саакашвілі корупція

Знак гривні
Знак гривні