Рада вирішила повернула пільги екс-міліціонерам, які не пройшли в поліцію

Верховна Рада внесла зміни у прикінцеві та перехідні положення закону "Про Національну поліцію" щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ та членів їхніх сімей.

За прийняття відповідного законопроекту №3303 в цілому проголосували 279 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, який розроблений у зв’язку з численними зверненнями організацій ветеранів та працівників органів внутрішніх справ.

Зокрема, законом відновлюються гарантії соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ, оскільки нормами нового закону "Про національну поліцію" гарантії соціального захисту не були поширені на працівників міліції та членів їх сімей.

Законопроектом пропонується перерахувати пенсії міліціонерам, які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", з урахуванням грошового забезпечення та доплат, які встановлені для нових поліцейських.

Також пропонується встановити, що за колишніми працівниками міліції, у тому числі пенсіонерами, а також членами їх сімей зберігаються пільги, компенсації і гарантії, які передбачені законом "Про Національну поліцію" для колишніх поліцейських.

При цьому для міліціонерів зберігається право на отримання одноразової грошової допомоги та інших виплат, передбачених законом "Про міліцію".

міліція поліція Рада реформи закон мвс

Знак гривні
Знак гривні