Порошенко підписав закон Савченко: день СІЗО - за два тюрми

Президент України Петро Порошенко підписав так званий «закон Савченко», який передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

«Президент підписав відповідний закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку віднесення судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання (№3413)», - повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Одним із співавторів цього закону є незаконно утримувана в Росії народний депутат Надія Савченко, - нагадує Громадське

Відповідно до закону, суд в рамках кримінального провадження, за яким до особи було застосовано попереднє ув'язнення, буде зараховувати один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що сучасні умови перебування затриманих у слідчих ізоляторах є неналежними, камери, в яких утримують людей, часто переповнені і не відповідають мінімальним санітарним нормам.

«Загальновідомим є факт, що умови відбування покарання осіб, визнаних винними, у виправних колоніях різних рівнів безпеки краще, ніж умови утримання у слідчих ізоляторах, де знаходяться особи, які тільки підозрюються у скоєнні правопорушення», - сказано в пояснювальній записці.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила цей закон 26 листопада 2015 року. За нього проголосували 263 народних депутата

сенцов росія кольченко савченко репресії афанасьєв

Знак гривні
Знак гривні