Навесні вийде мінісеріал Століття Якова за сучасною українською книжкою

Навесні на каналі “1+1″ обіцяють показати 4-серійну костюмовану історичну драму «Століття Якова». Вона створена за мотивами роману-лауреата премії «Коронація слова» Володимира Лиса. У серіалі знімається Роман Луцький – актор Івано-Франківського драмтеатру.

«Століття Якова» – це перша з екранізацій сучасних українських творів, запланованих каналом «1+1» на наступний рік, - передає Галка

“Лауреат «Коронації слова», роман Володимира Лиса, дає можливість оцінити тріщини і розломи в історії України ХХ-го століття очима простого волинського селянина, довгожителя Якова Меха. У його долі – війни, полон і втрата близьких, але її головний підсумок – збереження людяності і здатності любити”, – розповіла Олена Васильєва, головний продюсер фільмів і серіалів каналу« 1+1».

Дії картини розгортаються в період з моменту закінчення Першої світової війни і до наших днів.

Сценаристом драми «Століття Якова» став Андрій Кокотюха, режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

«В Україні зараз дуже високий попит на все, що пов’язано з нашою історією, особливо ХХ століття. Це обумовлено тим, що проблеми, які зараз вирують в Україні, беруть початок не з часів Запорізької Січі, Київської Русі або язичництва – ми боремося з тими проблемами, які зароджувалися саме у ХХ столітті, – говорить сценарист Андрій Кокотюха.

За його словами, головний герой драми – не відомий полководець, політик чи письменник. Це звичайний волинський селянин Яків, який час від часу опиняється у критичних ситуаціях і повинен виходити із зони власного комфорту, робити важливий вибір і займати конкретну позицію.

Цікаво, що роль Якова зіграють одразу два українських актори: в зрілому віці – Станіслав Боклан, а в юності – Роман Луцький.

У драмі також зіграють відомі українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

За словами генерального продюсера «1+1 Продакшн» Вікторії Лєзіної, продюсерська група проекту активно працює над тим, щоб фільм став подією на українському телебаченні.

Побачити україномовну історичну драму глядачі телеканалу «1+1» зможуть вже навесні 2016 року.

культура кіно історія україна

Знак гривні
Знак гривні