Екс-міліціонери масово провалюють найпростіші тести на профпридатність. Відсіяні протестують (ВІДЕО)

Колишні правоохоронці не набирають навіть 25 необхідних балів із 60 можливих.

У рамках переатестації колишніх співробітників міліції, які бажають працювати в Національній поліції України, близько 40% правоохоронців не набрали необхідної кількості балів. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко:

Варченко наголосив, що обидва тести - комп'ютерні. Із 60 можливих балів слід набрати 25, які необхідні для того, щоб пройти в наступне коло, - передає ЛБ

"Але ми маємо за фактом те, що близько 40% міліціонерів не проходять навіть ці перші тести, не набирають 25 із 60. Це свідчить про те, наскільки не готова була наша міліція до того, щоб дійсно служити і захищати громадян", - сказав Варченко.

Нагадаємо, 7 листопада, в Україні набув чинності закон "Про Національну поліцію". Із цього часу міліція припинила існування. Співробітники міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть потрапити на службу за результатами конкурсу. Ті, хто відмовиться від випробувань або не буде прийнятий в поліцію, потраплять під скорочення.

Протести міліції

Під Міністерством внутрішніх справ у неділю, 13 грудня, відбувся мітинг, організований київським осередком Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України. Учасники акції вимагали від влади скасувати наказ про створення комісій для переатестації колишніх міліціонерів. У профспілці заявляють, що комісії створили з порушенням законодавства, а до їхнього складу входять некомпетентні люди.

"На митинге мусоров бросается в глаза буйство красок и обилие государственной символики," - оглядач Леонід Швець

«Мітинг міліціонерів, які не склали тести й атестацію, не змінить моєї рішучості: у новій поліції не буде некомпетентних і брудних «ментів», – написав Аваков у Facebook.

«Жодна реформа, особливо реформа поліції, без опору системи просто не йде», − підтвердила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

поліція реформи мвс

Знак гривні
Знак гривні