Російський військовий корабель стріляв у бік турецьких рибалок в Егейському морі

Російське військове судно здійснило попереджувальні постріли у бік турецького рибальського човна в Егейському морі, повідомили у міноборони Росії.

Згідно з повідомленням, російський вартовий корабель "Сметливый" відкрив вогонь, "аби уникнути зіткнення", - передає ВВС

"Незважаючи на численні спроби "Сметливого", екіпаж турецького сейнера не йшов на радіоконтакт із російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали світлового семафора і сигнальних ракет", - заявили у міністерстві.

У міністерстві стверджують, що турецький корабель наблизився до російського судна на 600 метрів і змінив курс лише після обстрілу зі стрілецької зброї. Постріли влучали "на відстані гарантованого невраження", стверджують російські військові.

Турецька влада поки що не прокоментувала інцидент, що стався за 22 кілометри від грецького острова Лемнос.

У зв'язку з подією військового аташе при посольстві Туреччини у Росії викликали до міноборони.

Російські військові кораблі беруть участь в операції Росії у Сирії.
Відносини між Росією і Туреччиною значно погіршилися після збиття російського літака на турецько-сирійському кордоні.

Раніше цього тижня Туреччина висловила обурення у зв'язку із фотографією російського військового корабля, що проходить через Босфор, і на борту якого можна розгледіти військового із гранатометом у руках.

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу назвав інцидент провокацією і додав, що терпіння Туреччини не безмежне.

росія війна сирія туреччина

Знак гривні
Знак гривні