За добу понад 200 тис. британців підписали петицію про заборону в'їзду Трампу

Це означає, що тепер питання мають винести на обговорення депутатів Палати громад. Петицію підписали у відповідь на заклики мільярдера тимчасово заборонити мусульманам в'їзд до США.

За добу зібрали необхідні 200 тис. підписів - а збір підписів під петицією триватиме до червня 2016 року, - передає ВВС

Його організували на сайті парламенту petition.parliament.uk.

"Сполучене Королівство заборонило в'їзд багатьом особам за висловлювання, сповнені ненависті. Аналогічні принципи повинні діяти щодо всіх, хто хоче в'їхати до Британії", - йдеться в тексті петиції.

Теоретично міністр внутрішніх справ Тереза Мей може заборонити в'їзд до Британії громадянину іноземної держави, обґрунтувавши це тим, що його присутність у країні "суперечить суспільним інтересам".

Згідно з британським законодавством, будь-яка петиція, яку підписали понад 100 тисяч жителів країни, автоматично стає предметом дебатів у парламенті.

На петицію, що зібрала не менше 10 тисяч підписів, зобов'язаний відповісти уряд Британії.

"Гіпотетичні міркування"

Представниця Девіда Кемерона заявила, що британський прем'єр "абсолютно не погоджується з Дональдом Трампом".

За її словами, у канцелярії прем'єра не знають, чи планує пан Трамп відвідати Британію, а тому будь-які міркування щодо можливостей заборони в'їзду є гіпотетичними.

Під час виступу в Палаті громад міністр фінансів Джордж Осборн також розкритикував заяви Дональда Трампа, однак ідею заборонити йому в'їзд до Британії не підтримав.

Дональд Трамп є одним з потенційних кандидатів у президенти США від Республіканської партії.

Його заклики заборонити мусульманам в'їзд до США прозвучали невдовзі після того, як внаслідок стрілянини у каліфорнійському місті Сан-Бернардіно загинули 14 людей.

Мільярдер, який стверджував, що мусульмани ненавидять Америку і можуть поставити націю під удар, запропонував закрити кордони країни, поки влада не зрозуміє, що відбувається.

Білий дім поквапився назвати слова пана Трампа такими, що суперечать національним інтересам.

великобританія сша трамп тероризм

Знак гривні
Знак гривні