Кияни вимагають забрати Лавру в Московського патріархату (ПЕТИЦІЯ)

Кияни ініціювали збір підписів з передачі Києво-Печерської лаври у відання Київського патріархату. Відповідна петиція розміщена на сайті Київради.

"Враховуючи антиукраїнсбку, меркантильну, часом ворожу до України позицію більшості священників УПЦ Московського патріархату й особисто настоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія, казначея Києво-Печерської лаври єпископа Варсонофія, прохання розглянути можливість проведення збору підписів громади міста Київ з метою переведення Успенської Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат", - йдеться в тексті петиції.

За два дні зібрано понад 70 відсотків від необхідної кількості підписів - а до кінця збору залишається ще вісімдесят сім днів

Нагадаємо, Києво-Печерська лавра була заснована в 1051 році при Ярославі Мудрому і є однією з найбільших православних святинь України. Разом із Софіївським собором внесена до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На території Верхньої лаври діє Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, якому було надано статус національного в 1996 р. Нині пам'ятник перебуває під юрисдикцією національного заповідника, державних музеїв та Української православної церкви Московського патріархату.

київ Церква

Знак гривні
Знак гривні