Рада постановила створити телеканал Ukraine Tomorrow - транслюватиметься англійською й іншими мовами на закордон

Верховна Рада прийняла закон про іномовлення, згідно з яким не менше половини ефіру телеканалу Ukraine Tomorrow буде англійською мовою.

За відповідний законопроект 2334а проголосували 282 народних депутатів.

Метою цього закону є забезпечення доступу іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, до "об’єктивної інформації про події в Україні".

Згідно із законом, "систему державного іномовлення України складають державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" та національне інформаційне агентство "Укрінформ".

Юридичні особи, що входять до системи державного іномовлення України можуть створювати у своїй структурі відокремлені підрозділи - державні кореспондентські пункти, які також співпрацюватимуть з представниками іноземних ЗМІ.

Законом заборонено втручання у діяльність суб'єктів державного іномовлення органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій.

Документом також передбачається, що на фінансування іномовлення має спрямовуватися сума, не менша 0,06% видатків загального фонду бюджету за попередній рік, що має бути прописано окремим рядком у державному бюджеті.

закон телебачення україна змі

Знак гривні
Знак гривні