Українці більше не зможуть бути в Росії понад 90 днів на півроку

Російська міграційна служба з 1 грудня буде притягати до адміністративної відповідальності громадян України за порушення міграційних правил - аж до видворення і закриття для них в'їзду в Росію.

До цього для них діяв пільговий режим перебування, який дозволяв їм кожні три місяці продовжувати термін тимчасового перебування. Фактично це давало можливість українцям перебувати в Росії без виїзду, - повідомляє Інсайдер

З 1 по 30 листопада громадянам України на території РФ необхідно було звернутися до підрозділу ФМС Росії для визначення свого правового статусу.

Виняток зроблено для українських громадян, які прибули в екстреному масовому порядку з південно-східних областей України. Для них порядок перебування залишається колишнім.

З 1 грудня для громадян України діють ті ж правила, що і для жителів інших країн СНД: в Росії без дозвільних документів вони зможуть перебувати не більше 90 днів протягом півроку.

За перевищення терміну перебування їм може бути автоматично закритий в'їзд у Росію терміном від трьох років і більше. Штраф, як і закриття в'їзду, передбачається і за інші порушення міграційного законодавства, у тому числі роботу без патенту.

міграція україна росія

Знак гривні
Знак гривні