Скандальний депутат Мартиненко складає повноваження (ВІДЕО)

Депутат від Народного фронту Микола Мартиненко заявив, що складе депутатські повноваження.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Свобода слова з Андрієм Куликовим" на каналі ICTV.

"Я приймаю рішення про складання депутатських повноважень. Це перше питання, таким чином, добровільно відмовляюсь від депутатського імунітету", - сказав він.

Крім того, Мартиненко попросив депутатів і голову Ради проголосувати рішення про його відставку вже на наступному сесійному тижні.

"Можу сказати наступне: подібний період дискредитації я вже проходив, проходив його в 2005 році, і хочу нагадати, що тоді так званий корупційний скандал, до якого приплели Порошенка, зокрема, Мартиненка і Третякова, нічим не закінчився, я подав у суд до пана Зінченка, який озвучував цей скандал, і виграв цей суд. Зараз я роблю те, що можу зробити в цій політичній ситуації, тому що тоді цей корупційний скандал, якщо ви пам’ятаєте, відкрив пряму дорогу Януковичу до влади", - сказав депутат.

Раніше низка ЗМІ писали, що в Швейцарії відкрито справу проти Мартиненка за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS. Його підозрюють в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках у банку Hottinger в Швейцарії. Банк згодом було оголошено банкрутом.

Сам Мартиненко заявляє, що інформація про кримінальну справу проти нього є "провокацією".

мартиненко Рада скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні