ДТЕК Ахметова відмовляється купувати вугілля в Південній Африці для України. Хоче підвищити ціну

На сьогодні енергохолдинг ДТЕК "не готовий" імпортувати вугілля без початку вирішення питання про виплату заборгованості перед компанією і встановлення справедливого тарифу, - повідомив глава підприємства Максим Тимченко, - передає Хабс.

За його словами, борг «Енергоринку» перед підприємством становить 5,3 млрд гривень. Крім того, коли компанія минулої зими імпортувала з ПАР енергетичне вугілля, збитки від його поставки через несправедливий, на думку ДТЕК, тариф склали 350 млн гривень.

«Фінансово ми сьогодні не готові імпортувати вугілля, брати на себе ризики валютні, по оплаті і доставці», - сказав він.

Тимченко уточнив, що зараз можна привезти вугілля в Україні за 65 доларів, або 1560 грн за тонну, тоді як у тарифі раніше закладається ціна вугілля 1100 грн/тонна.

Енергохолдинг «ДТЕК» створений в 2005 році для управління енергетичними активами найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» Ріната Ахметова.

Напередодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявляв, що запасів вугілля для українських ТЕС вистачить на 40-45 днів, а нові поставки «чорного золота» з ПАР очікуються на початку грудня.

ахметов енергетика вугілля

Знак гривні
Знак гривні