Паскал і скандал: голова поліції просить передавати їй докази злочинів свого заступника

Голова Нацполіції МВС України Хатія Деканоїдзе просить передавати їй факти причетності її першого заступника Василя Паскала до злочинів під час Майдану.

Про це за підсумками зустрічі з головою Нацполіції МВС Хатією Деконаїдзе у п'ятницю повідомив журналістам нардеп Дмитро Добродомов, передає УП.

"Хотів би передати всім, що очільниця поліції попросила, якщо є будь-які факти чи докази злочинів, чи укриття злочинів паном Паскалом, надавати їх їй. Можна надавати через наш парламентський комітет, так буде надійніше. Тому що ми також зацікавлені в тому і виступаємо за те, що таким людям, як Паскал, не місце в поліції", - наголосив він.

"Але згідно з законом, потрібні докази, яких, на сьогоднішній день, за словами нової очільниці, немає", - заявив Добродомов.

Він також зазначив, що домовився з Деконаїдзе про те, що вона спілкуватиметься з громадськістю і щонайменше з профільним парламентським комітетом.

Добродомов підкреслив, що голова Нацполіції висловила готовність здійснити перевірку щодо Паскала за конкретними фактами і доказами.
Водночас, Добродомов підкреслив, що Деконаїдзе прийде на засідання комітету в грудні, і тоді він передасть їй всі зібрані докази і факти щодо злочинів, скоєних Паскалом. До цього часу Паскал залишатиметься на посаді заступника голови Нацполіції МВС України.

У свою чергу голова МВС Арсен Аваков у своєму Facebook пообіцяв написати окремо "з фактами і з емоціями – для тих, хто готовий чути".
Як відомо, у п'ятницю активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати України прийшли під стіни МВС з вимогою звільнити з посади першого заступника голови Національної поліції України - начальника кримінальної поліції Василя Паскала.

Як відомо, 4 листопада Кабмін звільнив Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ, на який його було призначено в грудні 2014 року, у зв'язку з переходом на іншу роботу.

24 листопада Паскал був призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану.

Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015.

Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади, однак уникає люстрації через рішення суду.

паскал поліція скандал

Знак гривні
Знак гривні