Кампанія ненависті: в Росії напали на офіс турецької пивоварні

Увечері 24 листопада в російському місті Ульянівськ стався напад на офіс пивоварної компанії Efes Rus, яка належить турецькій броварні Anadolu Efes.
Про це повідомляє УП.

За даними одного з видань, учасники нападу приїхали до офісу Efes Rus на декількох автомобілях, після чого зірвали прапор Туреччини і почали ламати двері в будівлю. Видання пов'язує напад з інцидентом на кордоні Туреччини з Сирією, в ході якого турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24.

За попередньою інформацією, турецький прапор замінили російським, після чого закидали приміщення яйцями. Також на асфальті перед воротами заводу з'явилися образи на адресу президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Друге видання уточнює, що серед групи нападників був активіст ульяновського відділення КПРФ Денис Горєлов. У своєму твіттері Горєлов пише, що партія не організовувала акцію, "це позиція цивільних людей".
Як відомо, російський Су-24 був збитий турецькими винищувачами вранці 24 листопада.

Туреччина заявила, що бомбардувальник вторгся в її повітряний простір. Міністерство оборони РФ заявило, що літак не порушував кордон.
Бойовики одного з угрупувань, які воюють в Сирії, повідомляли, що обидва пілоти Су-24 вбиті. Пізніше міністерство оборони РФ підтвердило повідомлення про загибель одного з пілотів бомбардувальника.

росія війна сирія туреччина

Знак гривні
Знак гривні