Активісти таки дозволять підключити Крим до української електрики (ОНОВЛЕНО)

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив ВВС Україна, що активісти незабаром пустять ремонтників до повалених опор електропередач і півострів Крим отримає електроенергію.

"Зараз вже учасники акції погодились пустити ремонтників на лінії. Думаю, що світло Криму все ж таки буде увімкнене", - заявив пан Джемілєв.
На уточнювальне питання, чи пустять ремонтників на всі чотири повалені лінії, пан Джемілєв відповів: "Ремонтники самі подивляться".

За словами члена Ради і лідера кримськотатарського народу, натомість активісти вимагають негайного звільнення десяти політичних в’язнів у Криму, а також згодом виконати ще низку вимог.

"Ми висунули свої умови – звільнення політичних в’язнів у Криму, їх там більше десяти людей. Створення комісії з розслідування викрадення та вбивств людей. Допуск міжнародної моніторингової групи для розслідування ситуації з правами людини на території Криму та відновлення демократичних свобод", - заявив пан Джемілєв ВВС Україна.

Окрім того, за словами політика, новий контракт на постачання електрики до Криму на 2016 рік мають укласти не з "конфіскованим окупантами Крименерго", а напряму з міністерством енергетики Росії.

У ніч з 21 на 22 листопада внаслідок підриву вийшла з ладу остання з чотирьох лінії електропередач до Криму, після чого півострів залишився без електрики.

Активісти, серед яких переважають кримські татари, не допускали ремонтників до опор, вимагаючи виконати низку своїх вимог щодо захисту прав кримських татар у Криму.

Цікавий факт: депутатами ВР, які допомагають у блокаді, не подано жодного законопроекту до ВР "Про припинення постачання електричної енергії до АР Крим", "Про заборону торгівлі з АР Крим", "Про Кримськотатарську автономію", "Про корінні народи Криму" абощо.

скандал крим херсонщина росія окупація анексія конфлікт

Знак гривні
Знак гривні