Крим лишився на ніч без електрики внаслідок підриву електроопор

Весь Крим лишився без електрики. Про це пишуть користувачі соцмереж та повідомляє ТАСС, - пише ВВС Електрики ввечері не було в жодному населеному пункті.

Директор компанії "Крименерго" Віктор Плакіда сказав агенції ТАСС: "Крим повністю відключено, подробиці повідомити поки не можу".
Міністерство палива і енергетики Криму, як повідомляє агенція,"сповіщало жителям регіону про можливі обмеження в електропостачанні" ще ввечері 20 листопада. Тоді на Херсонщині були повалені опори ліній електропередач, що подавали електрику до Криму.
"Населення попросили зарядити акумулятори, запастися водою і без зайвої необхідності не вмикати електроприлади під час ранкових та вечірніх пікових навантажень", - пише ТАСС.

Підірвані опори ЛЕП

Електроенергія надходила до анексованого Росієї Криму з України чотирма лініями електропередач. Увечері в суботу, 21 листопада, опори ЛЕП були підірвані.

Раніше того ж дня на Херсонщині стався конфлікт між активістами та правоохоронцями. Активісти, серед яких було багато кримських татар, не давали нацгвардії та національній поліції підійти до опор, щоб не відновлювати постачання електроенергії до Криму. Правоохоронці ж наполягали, що вони хотіли лише заземлити повалені опори.

Водночас з тими подіями у Києві біля Адміністрації президента відбувся мітинг, де близько 300 людей вимагали припинити постачати електрику до анексованого Криму. Пізніше лідери кримських татар Рефат Чубаров та Мустафа Джемілев зустрілися з президентом Петром Порошенком, а після того - з головой Національної поліції Хатією Деканоїдзе.

Мітингарі прийшли на Банкову підтримати кримських татар та запитати, чому до них на Херсонщині прийшли силовики

Всі сторони запевнили, що конфлікт стався через непорозуміння. Згодом правоохоронці залишили місце конфлікту на Чаплинці.
Незадовго після того журналіст Осман Пашаєв повідомив на Faсebook, що на Чаплинці вибухнули повалені опори ЛЕП. Вибух підтвердив і голова департаменту нацполіції Ілля Ківа.

Появва світла

Близько 6:35 за місцевим часом у Криму знову з'явилась електрика.

Як передає кореспондент Крим.Реалії, електропостачання відновили в Сімферополі, а також в інших кримських містах.

Загалом, Крим повністю був знеструмлений близько шести з половиною годин.

екстрені служби Криму запускають альтернативні джерела енергії після того, як півострів залишився без мвітла через підрив ЛЕП у Херсонській області України.

За словами заступника міністра палива та енергетики Криму Євгена Дьоміна, запускаються мобільні газотурбінні установки і дизель-генератори.

Через припинення надходження електроенергії на півострові ввели режим надзвичайної ситуації.

Нагадаємо

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка прогриміли вибухи. У штабі громадянської акції з блокування Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачає Крим, впала і не підлягає відновленню».

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими постачають електроенергію до Криму.

Координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив Крим.Реалії, що учасники акції мають намір блокувати ремонт ЛЕП.

Підприємство «Укренерго» повідомило в п'ятницю про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і можливе відключення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

У суботу, 21 листопада, на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, які перешкоджали початку ремонтних робіт, і прибулими правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля електроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення.

крим анексія скандал конфлікт

Знак гривні
Знак гривні