Moody's слідом за Fitch підвищило рейтинг України. З дуже поганого на просто поганий

Крім того, прогноз із негативного став стабільним. Ще трохи - й підемо в позитив.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило суверенний рейтинг України з Са до Caa3.

Прогноз рейтингу агентство змінило із негативного на стабільний.

Агентство підвищило рейтинг країни через реструктуризацію 15 млрд доларів зовнішнього боргу, а також прогрес у політичних та економічних реформ під егідою програми МВФ.

Днем раніше, Fitch підвищило довгостроковий рейтинги України в іноземній валюті з рівня "RD" (обмежений дефолт) до "CCC" (переддефолтний).

Також агентство підвищило короткостроковий рейтинг в іноземній валюті.
Таке рішення ухвалили через те, що Україні вдалось вийти із дефолту за комерційними зовнішніми зобов'язаннями, випустивши нові євробонди 12 листопада для утримувачів цінних паперів на 15 млрд доларів, відзначає агенція.

У результаті реструктуризації терміни погашення заборгованості перенесли на 2019-2027 роки, обсяг боргу знизився на 3 млрд доларів, що становить 3,4% ВВП.

Водночас аналітики агентства вважають швидке відновлення економіки України малоймовірним.

Згідно з прогнозом Fitch, ВВП України знизиться на 11,6% в 2015 році після падіння на 6,8% в 2014 році. У жовтні агентство прогнозувало скорочення української економіки приблизно на 10% цьогоріч.
У наступному році економіка України, ймовірно, повернеться до зростання, яке складе близько 1%, за оцінками Fitch, тоді як офіційний прогноз на рік 2016 - підвищення на 2,4%.

Згідно з прогнозами агентства, у 2017 році можливе зростання на 2-3%.

За матеріалами ВВС

економіка рейтинг україна бізнес

Знак гривні
Знак гривні