Слідство спростовує теорії змови: Протестувальників на Інститутській таки розстрілював Беркут

Розстріли на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року здійснював спецпідрозділ київського "Беркуту", заявив начальник спецрозслідувань генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, Горбатюк розповів, що київським "беркутівцям" інкримінується вбивство 39 протестувальників.

"Крім того, на даний час здобуто достатні дані, які дозволяють стверджувати про причетність цього ж спецпідрозділу до вчинення ще 7 вбивств та 48 вогнепальних поранень того дня на вул Інститутській", - сказав він.

За розстріл майданівців повідомлено про підозру Віктору Януковичу, екс-голові МВС Віталію Захарченку та його заступникові Віктору Ратушняку, екс-начальнику київської міліції Валерію Мазану та його заступнику Петру Федчуку.

Також повідомлено про підозру командиру полку київського "беркуту" Сергію Косюку, одному з його заступників, командиру спецпідрозділу Дмитру Садовнику та 22 "беркутівцям".

Проти двох "беркутівців" обвинувальний акт розглядається судом, ще двоє знаходяться під вартою і слідство по ним триває, інші підозрювані оголошені в розшук.

Садовник втік з України після того, як суд відпустив його під домашній арешт.

розслідування кримінал беркут майдан прокуратура

Знак гривні
Знак гривні