На Шокіна, якого так критикували і США, і ЄС, учора вчинили замах - стріляв снайпер

Головний військовий прокурор України, заступник генпрокурора України Анатолій Матіос заявляє, що в понеділок увечері снайпер здійснив спробу замаху на генерального прокурора України Віктора Шокіна і його врятувало тільки бронескло у вікні, - передає Громадське

«О 21:52, перебуваючи на своєму службовому місці, генпрокурор, а також люди, ті співробітники, які перебували за цим столом під час проведення наради, потрапили під обстріл снайпера, було випущено три кулі», - повідомив Матіос під час прес-конференції у кабінеті генпрокурора в будівлі відомства у Києві.

Слідство проводить СБУ, яке встановило, що три вистріли зроблені в різні частини скла саме в напрямку стільця, де сидів генпрокурор. Два постріли були здійсні вище, оскільки снайпер помилився. Кулі були спрямовані прицільно з використанням тепловізора, бо штори були закриті, побачити тінь було неможливо.

У деяких з оточуючих будинків виявлено сліди взлому замків для потрапляння на дах будинків. Слідство припускає, що постріли було зроблено з будівлі, яка належить Укрпідшипнику.

З 8 ранку генпрокурор на роботі, стан здоров'я - нормальний.

«Я надзвичайно вражений великою кількістю злорадства щодо замаху на життя Генпрокурора. Це вперше в історії України був замах на особу на такій високій посаді», - прокоментував подію Матіос.

Нагадаємо, раніше Шокіна жорстко критикували США, ЄС та Transparency за спроби контролювати антикорупційну прокуратуру.

корупція сша шокін прокуратура Європа візи

Знак гривні
Знак гривні