Про допит публічно попередили Новінського, Вілкула й Королевську

Начальник відділу головного слідчого управління МВС Василь Сміх прибув на засідання погоджувальної ради для вручення повістки для проведення слідчих дій народному депутатові "Опозиційного блоку" Вадиму Новінському.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що Новінського немає на засіданні погоджувальної ради і попросив представника міліції залишити засідання.

Сміх хотів оголосити про виклик на допити декількох депутатів і першим було прізвище Новінського.

"Такої людини тут немає... Будь ласка, залиште приміщення", - сказав Гройсман.

Нардеп "Батьківщини" Андрій Кожем'якін заявив пізніше, що Новінський ніколи не ходив на погоджувальну раду, тому такий прихід представника міліції можна розцінювати як попередження.

"Якщо Мосійчуку прокурор в очі сказав про підозру і його затримали в залі Верховної Ради, то Новінського на погоджувальній раді ніколи не було, і мені здається, що просто знову хтось когось попереджає про те, що ми завтра прийдемо, тому вас не повинно бути в залі", - сказав він.

Голова фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко заявив, що бачив Новінського на минулому тижні. "Йому ні від чого тікати з країни", - сказав він.

Тим часом Юрій Луценко заявляє, що міліція викликає на допит членів "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Вадима Новінського та Наталію Королевську.

Сьогодні представник МВС прийшов на засідання погоджувальної ради парламенту зі списком нардепів, яких викликають на допит.

Королевська вілкул новінський прокуратура мвс

Знак гривні
Знак гривні