Слідом за ЄС і США проти четвірки Шокіна виступили також Transparency

Представники Transparency International Україна заявляють про те, що генеральний прокурор Віктор Шокін хоче контролювати новостворену антикорупційну прокуратуру, що створює небезпеку для безвізового режиму з ЄС. Про це повідомляє ВВС

"З очевидним погодженням із вищим керівництвом країни генеральний прокурор Віктор Шокін намагається максимально узалежнити новостворену Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру", - йдеться у повідомленні організації.

Зокрема, на думку експертів, контроль за новим органом пан Шокін хоче отримати через своїх представників у комісії з його формування.

У Transparency International наголошують, що "Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовою ланкою для запуску Національного Антикорупційного Бюро".

"А у випадку провалу запуску реально незалежних антикорупційних органів до кінця цього року, Європейський Союз гарантовано відмовить Україні у безвізовому режимі", - попереджають Transparency International.

Раніше генпрокурор Віктор Шокін називав критику на свою адресу "інформаційними атаками". Також у ГПУ відзначали, що у складі комісії парламент та активісти мають більшість, а тому саме вони відіграють ключову роль у виборі антикорупційного прокурора.

шокін прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні