Українці вимагають вибачень і штрафу для СТБ за сміх ведучих з білоруської мови (ВІДЕО)

Ведучі СТБ насміхалися з білоруської мови в ефірі. Під час виступу Наталі Бєлазьораваї з Мінська на українському телешоу “Танцюють всі” у Харкові члени журі Влад Яма, Костянтин Томільченко і Тетяна Денисова сміялися з білоруської мови, - повідомляє Language Policy

Наталя спілкувалась білоруською з журі і сказала, що з нею можуть розмовляти українською, після чого Костянтин Томільченко, один із членів журі шоу, перейшов на державну мову. Інші ж сміялися з білоруської мови, якою говорила дівчина, і казали, що нічого не розуміють і “що відбувається?!”

Віктор Уколов пише: "Вимагаю офіційного вибачення керівництва телеканалу СТБ Володимира Бородянського за розпалювання міжнаціональної ворожнечі та зневагу мови нашого сусіда в ефірі телеканалу.

Водночас звертаюсь до Національної ради з питань телебачення з вимогою оштрафувати телеканал СТБ.

Сьогодні вони сміються з білоруської мови, завтра - їх смішитиме українська".

Павло Нусс додає:

"Підтримую.

Мені "пощастило" попасти на цей ефір шоу. Я не міг повірити, що таке можливо сьогодні, у нас. Але дівчина трималась гідно, і не піддалась на відверті образи національної гідності наших білоруських братів. В її очах я прочитав ганебну для себе фразу - "Куди я приїхала?!", і "Я більше сюди не приїду". СТБ реально мають вибачитись, але вибачення українського МЗС було б доречним та авторитетнішим".

маразм скандал мова білорусь СТБ

Знак гривні
Знак гривні