У Харкові за шантаж підприємців заламали двох прокурорів (ФОТО)

Силовики затримали заступника прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурора прокуратури Харківської області під час отримання хабара.

Про це повідомив заступник Генерального прокурора Віталій Касько, який безпосередньо брав участь у розробці та реалізації спецоперації в Харкові, пише Українська правда.

Зазначено, що затримані правоохоронці підозрюються у систематичному вимаганні від підприємців хабарів у розмірі 5 тисяч доларів - за безперешкодне розмитнення контейнерів із товаром.

"За відмову погрожували проблемами у роботі і кримінальними провадженнями. Обох прокурорів та їхнього поплічника взяли на гарячому - під час отримання чергового хабара", - доповів керівник спецоперації Віталій Опанасенко.

Також відомо, що один із затриманих прокурорів перед зустріччю з посередником, який мав передати гроші, складав тести на загальні розумові здібності та претендував на обіймання керівної посади у місцевій прокуратурі.

Наразі проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), тривають невідкладні слідчі дії.

харків скандал прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні