Німеччина відновила прикордонний контроль у Баварії у зв'язку з напливом біженців

Влада Німеччини оголосила про введення прикордонного контролю з Австрією на тлі того, що декілька тисяч мігрантів прибули до країни в останні два дні.

Раніше влада Мюнхена заявила, що вона ледь справляється з напливом біженців та мігрантів, які прибули останніми тижнями в місто з країн Близького Сходу і Африки, - повідомляє ВВС

Як повідомляють німецькі й австрійські газети, поки що заходи прикордонного контролю введуть лише на кордоні між Баварією та Австрією.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, як очікується, виступить із заявою в найближчі години.

У серпні де Мезьєр заявив, що дію Шенгенської угоди про свободу пересування між низкою європейських країн можуть призупинити.

Австрійська газета Kronen Zeitung повідомила, що баварська поліція почне перевірку посвідчень осіб, які прибувають до країни для з'ясування підстав для отримання статусу біженця, але поки неясно, як саме будуть проводитися такі перевірки.

Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель, що займає також посаду міністра економіки, заявив, що країна майже вичерпала можливості приймати нових біженців.

Він також закликав європейські країни, країни Перської затоки та США надати термінову фінансову допомогу для продовольства в табори біженців на близькому Сході.

Європа в цілому ледь справляється з гігантським напливом біженців, в основному з Сирії, але також з Афганістану, Еритреї та інших країн.
Угорська влада готується повністю перекрити кордон з Сербією, щоб запобігти напливу біженців. Проте, в суботу її перетнули понад 4 тисяч осіб.

За офіційними даними, з початку року з Сербії до Угорщини прибули 175 тисяч біженців. В основному вони прямували до Австрії і Німеччини.

криза німеччина біженці сирія

Знак гривні
Знак гривні