Підсумок дня: Один строковик загинув, десятки в лікарнях. Підозрюваний зізнався, але ВОС вимагає відставки Авакова (ВІДЕО)

Загиблому бійцеві, Дебріну Ігорю Анатолійовичу, було 25 років. Родом із Херсонської області. Він був призовником строкової служби весняного призову.

Гранату в правоохоронців під Верховною Радою кинув свободівець Ігор Гуменюк, який є бійцем добровольчого батальйону "Січ", - заявив Аваков.

загиблий Дебрін, 1990-2015

Уламок від гранати увійшов у районі серця Дебріна з лівого боку - у місце, найменш захищене бронежилетом. У квітні 2015 році Ігор був призваний херсонським військкоматом і направлений для подальшого проходження строкової служби у військову частину № 3027 Нацгвардіі України.

Спершу Геращенко й Аваков казали, що гвардієць загинув від вогнепального поранення - потім уточнили, що все ж від осколка гранати.

***

Були госпіталізовані, за різними даними, від 56 до 119 осіб.

За даними Київської міської державної адміністрації, станом на 16.30 понеділка в лікарнях Києва перебували 56 постраждалих під час сутичок, з них 54 - представники Національної гвардії і міліції, і двоє цивільних - оператор телеканалу "1+1" і французький журналіст.

***

Аваков звинуватив Тягнибока у конфлікті під Радою. У відповідь, "Свободівці" вимагають відставки Авакова та заявляють про - цитата - "провокацію проти патріотів".

Дмитро Чигрин, автор фото нижче, пише:

Свобода вже заявила про провокації?
І може їх там не було?
Ой, а хто це на фото допомагає бити нацгвардійця? це ж Олєжка Тягнибок.

***

"Затриманий Гуменюк Ігор Володимирович використав гранату типу РГТ... Одна граната була при ньому, під час затримання, іншу він кинув, зізнався в цьому, і чека від гранати була у нього. Назвався "свободівцем" і бійцем батальйону "Січ", які перебувають у відпустці з 3 серпня по 3 вересня", - заявив Аваков.

Міністерство внутрішніх справ затримало 30 осіб за підозрою в зіткненнях з правоохоронцями біля будівлі парламенту. Аваков заявив, що міліція планує провести додаткові затримання, оскільки володіє інформацією про учасників заворушень.

"Затримано близько 30 осіб, у тому числі – чоловік, який кидав гранату. Будуть ще затримання, тому що ми володіємо інформацією, ми бачимо ситуацію", - заявив Аваков.

Як відомо, батальйон "Січ" — добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві з членів ВО "Свобода". Командир батальйону "Січ" — Олександр Писаренко.

Екс-надреп Сиротюк із кийком:

Водночас журналісти "Українських новин" оприлюднили відео, на якому видно, як екс-депутат "Свободи" Ірина Фаріон, вдягнена у рожеву сукню, величезною палицею намагається вдарити силовиків під Радою:

Джерела: Інсайдер, УП, Громадське

тягнибок кримінал Рада свобода київ

Знак гривні
Знак гривні