В Австрії знайшли вантажівку з 71 трупом. Скоріше за все, це були втікачі з Сирії

27 серпня на трасі, що веде з Угорщини до Австрії, було виявлено припарковану вантажівку без водія. З неї йшов неприємний запах.

Прибулі до вантажівки поліцейські виявили всередині автомобіля кілька десятків трупів - спочатку повідомлялося про 20 загиблих, потім про 50, після цього - про 71.

Швидше за все, велика частина їх них або навіть всі - мігранти з Сирії.

Вантажівка виїхала з Будапешта рано вранці 26 серпня. До 9 ранку за місцевим часом вона досягла австро-угорського кордону. Машина проїхала якийсь час по території Австрії і зупинилася на трасі неподалік як від кордону з Угорщиною, так і кордону зі Словаччиною.

Куди саме прямувала вантажівка, невідомо. На ній угорські номерні знаки. До 2014 року належала словацькому виробнику курятини Hyza, після чого була продана. За даними угорської поліції, вантажівка зареєстрована на громадянина Румунії. Автомобіль з 2014 року так і не був перефарбований - на ньому досі зображена реклама Hyza зі слоганом «Чесна курка».

Про трупи, виявлені у вантажівці, майже нічого невідомо. Серед них 59 чоловіків, вісім жінок і четверо дітей, у тому числі дівчинка півтора року.

Як і коли саме вони померли, поки незрозуміло, але швидше за все - задихнулися.

У вантажівці були виявлені сирійські документи, тому перше припущення поліції - це мігранти, найімовірніше з Сирії. Точнішої інформації немає.

Поліція відвезла вантажівку з дороги і 27 серпня почала виносити з неї трупи. У справі вже затримані троє підозрюваних - у тому числі (за непідтвердженими даними) водій вантажівки, але всі троє, можливо, «низові» учасники злочину. Двоє із затриманих - болгари, третій має громадянство Угорщини (за іншими даними, всі троє - болгари).

З початку 2015 загинули більше 2500 мігрантів, що прямували до Європи з Африки і з Близького Сходу.

Медуза.іо

мігранти сирія австрія кримінал

Знак гривні
Знак гривні