Коли військові у відпустці приносять користь: Американці запобігли теракту в поїзді Амстердам-Париж

Інцидент трапився в швидкісному поїзді поблизу міста Аррас. 26-річного марокканця арештували.

Один з американців розповів, що вони відібрали в нападника автомат "Калашникова" та пістолет, коли побачили, як той іде проходом між сидіннями.

Після цього вони затиснули йому шию, аж поки він зомлів.
Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казеньов сказав, що пан Олланд подякував трьом чоловікам по телефону і що він зустрінеться з ними в найближчі дні.

Двоє з американців, Спенсер Стоун і Алек Скарлатос, - військові. Перший служить у Військово-повітряних силах, а другий - у Національній гвардії. - повідомляє Бі-Бі-Сі.

У п'ятницю ввечері вони їхали поїздом з Амстердама до Парижа зі своїм другом дитинства Ентоні Седлером, який також допоміг обеззброїти нападника.

"Спенсер перший кинувся на того хлопця і схопив його за шию", - розповів пан Скарлатос телеканалу Sky News.

"Я схопив пістолет, відібрав його в нього і відкинув подалі. Тоді схопив AK-47, який лежав біля його ніг, і почав дубасити його ним по голові. Всі раптом почали бити того хлопця, поки Спенсер тримав його за горло в замку, аж поки той зомлів", - розповів військовий.

Французька влада заявила, що під час інциденту нападник відбивався і поранив одного пасажира з вогнепальної зброї, а Спенсера Стоуна - ножем.

Поранення отримав також британець Кріс Норман, який допомагав американцям приборкати чоловіка.

сша франція нідерланди тероризм

Знак гривні
Знак гривні