Головний претендент на кандидата в президенти від республіканців Дональд Трамп хоче порозумітись із Путіним, а з Україною хай розбираються інші

Претендент на посаду президента США Дональд Трамп заявив, що ситуацію в Україні мають розв’язувати Німеччина й інші країни, яких торкнувся цей конфлікт.

Про це він сказав у п’ятницю, 14 серпня, під час прес-конференції у штаті Нью-Гемпшир, повідомляє Інсайдер із посиланням на Голос Америки.

У разі обрання президентом США Дональд Трамп обіцяє знайти спільну мову з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Я думаю, що дуже добре поладив би з Путіним. Я знаю там (у Росії, – ред.) багато людей, два роки тому я проводив у Москві захід великого масштабу, він мав надзвичайний успіх", – зазначив республіканець.


Див.також: США "обміняло" Україну на підтримку Росії на переговорах з Іраном

На запитання, чи його не хвилює те, що Путін зробив в Україні, кандидат-мільярдер відповів:

"Україна – це проблема. Але чи не думаєте ви, що країни Європи мають тут бути більш задіяні, ніж вони є зараз? Ми очолюємо всі ці битви, і Україна є великою проблемою. Німеччина – дуже багата і сильна країна, економічно надзвичайно потужна. Це приголомшлива, неймовірна, необмежена економічна сила. Чому не Німеччина? Чому ми повинні очолювати кожну битву?" – заявив Трамп.

"Ми повинні їм допомогти. Але дайте німцям та іншим країнам, яких напряму це торкнулося, зробити це. Ми маємо достатньо проблем у нашій країні. Ми маємо відбудувати нашу країну… Ми підтримуємо своїх людей, наших друзів, і хочемо, щоб вони допомогли Україні. І я також хочу бачити, що в Україні наведено лад", – пояснив свою позицію щодо вирішення українського конфлікту Дональд Трамп.

За даними соціологічних досліджень, Дональд Трамп лідирує серед претендентів-республіканців на місце кандидата в президенти США, його підтримують 24% виборців.

Наступні вибори президента США мають відбутися наприкінці 2016 року.

сша вибори трамп росія

Знак гривні
Знак гривні