Зміни почалися! Нова поліція евакуйовує коштом власника машину, що загородила зебру (ФОТО)

Поліція евакуйовує красиву бордову Хонду, яка перегородила пішохідний перехід на Контрактовій. Патрульні сказали, що приїхали після дзвінка перехожого.

Фото Бі-Бі-Сі Україна:

Київська поліція взялася евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі, чого в столиці не бачили вже кілька років, - пише Бі-Бі-Сі

На Контрактовій площі прибрали машину, залишену прямо на пішохідному переході.

Як розповіли кореспондентові ВВС Україна патрульні поліцейські, автомобіль евакуювали після того, як хтось із перехожих поскаржився на нього за телефоном "102".

Водія на місці не було.

Згідно з новим законом, який ще не набув чинності, поліція матиме право евакуйовувати лише ті авта, які суттєво заважають дорожньому руху.

Як відомо, проблема парковки на тротуарах, газонах, та з іншими порушеннями ПДР - одна з найбільших транспортних проблем у Києві. Водії стверджують про "брак парковок", при цьому лінуючись пройтися пішки зайві 100-200 метрів, бажаючи запаркуватися прямо під офісом-домом-кафе.

Ті, хто думає, що в Києві справді "проблеми з парковками", можуть поїхати, наприклад, у Відень, де в багатьох районах парковка платна по всьому району - а йти пішки від місця парковки до місця призначення часом треба по 10-15 хвилин. І віденці не порушують, інакше штраф на лобове скло чи евакуація. Такі ж правила діють у більшості європейських міст.

поліція парковки київ транспорт

Знак гривні
Знак гривні