Прокурорів-хабарників заарештовано. Застава майже така, як розмір хабара

Печерський райсуд заарештував заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна й призначив заставу в 3,2 млн гривень. Прокуратура наполягала на сумі застави в 20 млн гривень для кожного затриманого

Про це повідомила начальник прес-служби прокуратури Києва Надія Максимець.

"Суд заарештував заступника керівника ГСУ ГПУ Шапакіна з можливістю внесення застави в 3,2 млн грн", - написала вона на Facebook.

Як відомо, 6 липня ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури та заступника прокурора Київщини за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара. Про це пише УП.

Пізно вночі також стало відомо, що Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн першому заступнику прокурора Київської області Олександру Корнійцю.

Цивільній особі Валерію Гібаленко Печерським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за підозрою у хабарництві із правом внесення застави в сумі 3 млн 200 тисяч грн.
Про це повідомив адвокат Віктор Петруненко, передає УНІАН.

Гібаленко був затриманий разом з першим заступником начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України Володимиром Шапакіним та заступником прокурора Київської області Олександром Корнійцем.

За словами адвоката, цивільна особа є приватним підприємцем.

прокуратура реформи кримінал

Знак гривні
Знак гривні