Сакварелідзе розповів, за що прокуратура вимагала рекордний хабар

Прокуратура Київської області вимагала хабар в розмірі понад 3 млн грн від підприємця, який займається видобутком піску.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, під керівництвом якого були затримані підозрювані працівники Київської прокуратури і ГПУ, - пише УП

Посадовці ГПУ та прокуратури Київщини попалися на великому хабарі

"Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинення його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну угоду і, повіривши нам, передав деталі справи", – повідомив він.

За словами Сакварелідзе, перевірка виявила, що "київські прокурори діяли не самі по собі, а під керівництвом "великого начальника" із стін Генпрокуратури, який вважав себе недоторканним".

Заступник генпрокурора додав, що вимагатиме для затриманих найвищу міру запобіжного заходу. За його словами, їм загрожує "безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна".

Як відомо, у неділю Генпрокуратура і СБУ затримали заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабара.

Під час обшуку в них були знайдені величезні суми грошей, незареєстрована зброя і діаманти.

прокуратура реформи кримінал

Знак гривні
Знак гривні