Посадовці ГПУ та прокуратури Київщини попалися на великому хабарі

Заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Ради від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм, - пише УП.

"За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено в загальній складності близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери", – повідомив він.

Зокрема, за словами Найєма, під час обшуку у Шапакіна було знайдено:

– $130 тис. в кабінеті;
– $30 тис. і €22 тис. у будинку;
– $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі;
– документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

При обшуку в Корнійця, за його словами, також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

"Операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака", – додав Найєм.

Депутат також повідомив, що за результатами цієї операції перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе за статтею "захоплення державних установ".

"Справа в тому, що в ході затримання чиновників був використаний загін "Альфа", яким довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", – написав він.

Пізніше президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив факт "проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та прокуратури Київської області".

Порошенко також розмістив фото, на якому йому про цю операцію доповідають Грицак, Сакварелідзе та Гузир. На столі перед ними лежать, ймовірно, фотографії вилучених при обшуку речей.

"Керівництво ГПУ та СБУ доповіли про проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та прокуратури Київської області.
Вимагаю в подальшому рішучих дій у боротьбі з корупцією. Корупціонери всіх рівнів мають бути притягнуті до відповідальності.
Викорінення ганебних проявів корупції у вищих органах державної влади має створити випалене поле навколо злочинців, які паразитують у нашій державі.
Прокурорську "недоторканність" скасовано!"

прокуратура реформи кримінал

Знак гривні
Знак гривні