Меритократ, якого звільняють з міністра за корупцію, а треба було б за профнепридатність, веде війну з Яценюком

Сьогодні в Раді планується проголосувати за звільнення Шевченка. Міністр екології Ігор Шевченко, який називає себе "меритократом" і при цьому, схоже, не розбирається в екології, веде війну з прем'єром.

Наприклад, ось так міністр-меритократ уявляє собі роботу західних ЗМІ, знаючи про "джинсу" в ЗМІ українських:

Нагадаємо, Ігор Шевченко - той самий міністр екології-меритократ, який раптом дізнався про існування ТЕЦ у Києві та ціна призначення якого - головна інтрига розмов у парламентських кулуарах минулої зими:

Як міністр екології сам ганьбить себе у соцмережах (ФОТО)

Ще трохи до характеристики міністра-меритократа: пройшовши платний 11-денний семінар, він тепер заявляє, що "вчився в Гарварді":

Виявляється, такого сертифікату достатньо, щоб писати в Фейсбук: "Я навчався у Гарварді". Ок. - іронізує оглядач Бі-Бі-Сі Святослав Хоменко.

Але "люблять" міністра-меритократа навіть не за те. А просто за корупцію.

Профільний комітет рекомендує Верховній Раді звільнити міністра екології Шевченка, депутати думатимуть до четверга. Факти ймовірної корупції та нібито лобіювання міністром екології інтересів народного депутата з групи «Воля народу» і колишнього регіонала Олександра Онищенка у депутатів уже «на руках», - пише Радіо Свобода.

Шевченко у відповідь на звинувачення в лобіюванні інтересів регіонала звинуватив Яценюка в нав'язуванні йому, звісно, також ж регіонала. Яценюк на посаду голови Державної служби геології та надр, саме тієї служби, яка видає ліцензії на видобуток природних копалин, у тому числі нафти та газу, пропонував Геннадія Руденка, який був довіреною особою Віктора Януковича на виборах 2004 року.

Щоправда, водночас міністр Шевченко не заперечує, що летів літаком із Ніцци у компанії народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка, але запевняє: придбав квиток за тисячу доларів.

«Я був у Ніцці під час своїх законних вихідних. Цей літак не Онищенка, цей літак належить приватній європейській компанії. Я не перевіряв, чий цей літак. Там було 8 людей, у тому числі Онищенко. Він сказав: ось літак, ти можеш заплатити і летіти з нами. Ось і все. Я заплатив тисячу доларів як за бізнес-клас», – пояснював Шевченко.

Разом з тим, профільний комітет (з питань природоохоронної політики і природокористування) вже ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді проголосувати за відставку Шевченка. Із 12 присутніх членів комітету за це рішення проголосували 9 депутатів.

В умовах, коли стан українського довкілля погіршується, український уряд мав би зробити швидкі й рішучі кроки для підвищення якості життя, та для запровадження європейських норм захисту довкілля, наголосив у коментарі Радіо Свобода Ярослав Мовчан – голова Національного екологічного центру України. Однак Мінприроди під керівництвом Ігоря Шевченка майже нічого не зробило в цьому напрямку, констатує еколог.

За неофіційною інформацією, на місце Ігоря Шевченка вже претендують депутати від «Батьківщини» Олександра Кужель і Валерій Дубіль. Претендентом на головного еколога країни називають також колишнього міністра енергетики Юрія Продана.

екологія шевченко скандал онищенко

Знак гривні
Знак гривні