NASA вже шукає місце для висадки людей на Марс

NASA готується до наступного етапу підкорення людьми Марса: космічне агентство США знаходиться в пошуках місця для майбутньої посадки дослідницької експедиції на цю планету.

Цієї осені відбудеться конференція, на якій будуть висловлюватися й обговорюватися відповідні пропозиції, - повідомляє Дзеркало тижня.

NASA буде віддавати пріоритет майданчикам із високою науковою цінністю та з необхідними ресурсами, які дозволять людям безпечно приземлитися, жити і працювати на Червоній планеті.

Перший семінар американського космічного агентства на тему визначення місць висадки людей на поверхню Марса буде проведено 27-30 жовтня цього року в Планетарному інституті Х'юстона.

Ця конференція буде початком процесу вибору майданчиків на Червоній планеті, які потім будуть зняті камерами MRO, Mars Odyssey і майбутніми штучними супутниками Марса з метою створення детальних карт і детального вивчення даних місць потенційної висадки.

Вчені припускають, що перші дослідники Марса не будуть віддалятися далі, ніж на 100 км від зони посадки, так як вони будуть обмежені ресурсами систем життєзабезпечення.

Так як термін служби функціонуючих штучних супутників Марса MRO і Mars Odyssey обмежений, в NASA мають намір максимально плідно використовувати останні кілька років для створення у високому розширенні карти зон передбачуваної посадки, поки космічні апарати все ще працюють.

Підготовка теоретичної бази і технологій до відправки людей на Червону планету активно просувається: космічні апарати досліджують Марс з орбіти, марсоходи збирають інформацію з його поверхні, на МКС вивчається вплив тривалого перебування в космосі на здоров'я людей, а пілотований корабель Orion знаходяться в стадії розробки та тестування.

космос

Знак гривні
Знак гривні