Саакашвілі не хоче спецгрупу СБУ собі на допомогу, бо сама СБУ і кришує контрабанду

Глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявляє, що Служба безпеки України перш, ніж направляти спецгрупу для боротьби з корупцією в Одесу, повинна провести очищення у власних лавах.

Нагадаємо, СБУ скеровує на допомогу Саакашвілі спецгрупу для боротьби з корупцією

"Я дізнався про те, що до мене направили спеціальну групу СБУ, щоб допомогти з боротьбою з корупцією, вчора із засобів масової інформації і тільки потім ми поговорили з керівником служби. Мені здається, СБУ слід було б почати боротьбу з корупцією зі своїх власних рядів, враховуючи, що, наприклад, в Одесі добре відомо, що контрабанду "кришують" саме багато представників цієї служби. З'явилися симптоми наростаючого впливу олігархів на службу, яка за визначенням повинна бути повністю вільною від такого впливу", - розповів Саакашвілі.

"Звичайно, в службі безпеки є й багато порядних людей, на яких ми і розраховуємо, що вони очистять і свою власну службу, і займуться одночасно корупцією в прокуратурі, міліції, у фіскальних органах. На разі залишається тільки констатувати, що за політичними заявами, які звучать все частіше, дуже мало реальних кроків. Тому потрібні нові люди і нові підходи, щоб прорвати це зачароване коло", - резюмував глава Одеської ОДА.

Нагадаємо, сьогодні Рада підтримала відставку Наливайченка.

Відставку голови СБУ ініціював президент.

За відповідне рішення проголосували 248 нардепів за необхідних 226 голосів.

Відставку Наливайченка приймали без обговорення.

Наливайченко став 13-м головою СБУ 24 лютого 2014 року. Він уже очолював спецслужбу як виконувач обов’язків голови СБУ з 22 грудня 2006-го по 6 березня 2009 року та як голова спецслужби з березня 2009-го по березень 2010 року.

Уперше за рік президентства Петро Порошенко не зміг вирішити конфлікт дипломатичним шляхом і скандал щодо звільнення Наливайченка вилився назовні.

За відставку Наливайченка проголосували 104 нардепи фракції "Блоку Порошенка", проти – 4, утрималися – 6, не голосували – 16, були відсутніми 14 нардепів.

У "Народному фронті" відставку Наливайченка підтримали 69 нардепів, 3 утрималися, 2 не голосували, 7 були відсутніми.

В "Опозиційному блоці" відставку Наливайченка не підтримав жоден депутат, також ніхто не голосував проти, 6 нардепів утрималися, 19 не голосували, 18 були відсутніми.

Із позафракційних за відставку проголосував 21 нардеп, 2 проголосували проти, 6 утрималися, не голосували – 5 нардепів, були відсутніми – 8.

У "Самопомочі" відставку підтримали 23 нардепи, не голосували 8.

Депутатська група "Відродження": "за" – 1 нардеп, утримався – 1 нардеп, не голосували 13, відсутніми були 7 нардепів.

Один нардеп Радикальної партії проголосував проти, 18 утрималися, не голосував один нардеп, 1 був відсутнім.

З групи "Воля народу" відставку Наливайченка підтримали 17 нардепів, 1 проголосував проти, не голосував один нардеп.

У "Батьківщині" рішення підтримали 13 народних обранців. Також один утримався, а двоє не голосували.

наливайченко сбу саакашвілі одещина

Знак гривні
Знак гривні