Патрульною поліцією Києва керуватиме боєць АТО

Олександра Фацевича указом президента України нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня

Головою нової патрульної поліції міста Києва призначено майора міліції, бійця роти "Світязь" Олександра Фацевича.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова МВС Арсен Аваков.

"Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера - Олександра Фацевича! Дуже цьому радий, радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!", - йдеться в повідомленні міністра.

Фацевич закінчив Одеський інститут сухопутних військ, більше 9 років служив у ЗСУ в десантих військах.

Після закінчення військового контракту викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині.

Одружений, має 5-річну доньку.

12 серпня 2014 року бійці "Світязя" склали присягу на вірність народу України. 14 серпня 2014 року спецпідрозділ "Світязь" було направлено в зону АТО.

Перше бойове хрещення рота "Світязь" пройшла в боях під Іловайськом.

У грудні 2014-го бійці "Світязя" під командуванням Олександра Фацевича були направлені під Вуглегірськ. 30 січня 2015-го під час наступу бойовиків на Дебальцеве бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні "Світязь" тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ЗСУ - без втрат, виносячи поранених і зброю.

Капітану Олександрові Фацевичу було присвоєно спеціальне звання майор і вручено іменний пістолет.

За мужність і героїзм, проявлені під час антитерористичної операції в січні 2015-го в обороні міста Вуглегірськ, майора міліції Олександра Фацевича указом президента України нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

київ реформи мвс

Знак гривні
Знак гривні