У Мар'їнці бойовики перевіряли нашу оборону

Мар'їнка — це перевірка терористами нашої оборони. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив керівник групи «ІС», народний депутат Дмитро Тимчук.

«Ці події пов'язують із багатьма факторами, кажуть, що вони приурочені до саміту, до послання Президента України. Версії можна будувати різні, але ми люди військові і ситуацію розглядаємо за фактом», — зазначив Тимчук.

За словами військового експерта, бої у Мар'їнці схожі на розвідку боєм.

«Мар'їнка була найзагрозливішим для нас напрямом. Туди терористи кинули найбільше сил. Однак там брали участь загалом до 1000 чоловік, коли все донецьке угруповання складається з не менше п'яти тисяч чоловік. Про це ми говорили ще з березня, що створені тактичні угруповання і готові до наступу. Якби бойовики взяли Мар'їнку, це був би загрозливий момент для наших військ в Авдіївці, Пісках тощо, але це тактична картина. Для зміни оперативного рівня їм потрібно було задіяти більше сил і коштів», — розповів експерт.

Він зазначив, що події у Мар'їнці можуть бути тривожним дзвіночком, що терористи зондують ґрунт і перевіряють нашу оборону.

«Але ми витримали цей іспит, відмінно себе показали керівництво Міноборони і Генштабу. І те, як наші відвели озброєння згідно з мінськими домовленостями, також було зроблено розумно — з можливістю оперативно повернути його на вихідну позицію. Мар'їнка для нас — хороший і позитивний сигнал», — наголосив Тимчук.

Він акцентував увагу на тому, що не віриться в те, щоб широкомасштабний наступ здійснювався без участі регулярних збройних сил РФ.

«Нині ми не спостерігаємо їх уведення, вони стоять біля наших кордонів на території Росії», — розповів Тимчук.

донеччина війна тероризм АТО

Знак гривні
Знак гривні