Найкраща концепція громадського простору Контрактової - вітальня Подолу (ФОТО)

30 травня 2015 року в рамках фестивалю «PRO місто» було оголошено переможця архітектурного закритого бліц-конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору на Контрактовій площі.

Першу премію отримав проект № 150524 авторського колективу з Києва, до якого ввійшли архітектори Антон Олійник, Єгор Штефан, Сергій Ферлей, Віктор Герасименко, Денис Матвієнко, Ольга Прокопенко, Олена Орап, Марія Пахомова, Олексій Пахомов та Володимир Зотов.

На обидві картинки можна клікнути для збільшення:

«Наш проект ми назвали "Вітальня Подолу". Адже для багатьох киян Контрактова - це площа номер один, місце, від якого неможливо відмовитися. Сюди хочеться приводити гостей», - розповіли переможці.
За словами координатору конкурсу Анни Бондар, наразі Контрактова - це захаращений простір, який не виконує функцію площі. Аби виправити цю ситуацію був організований конкурс, членами журі якого стали як представники міської влади, так і люди, які опікуються долею Контрактової.

«Основна задача конкурсу - створити ідею на публічний простір, без капітальних втручань у міське середовище. Учасники конкурсу підійшли до цього завдання дуже професійно і їм вдалося відобразити очікування громади. Хочу зазначити, що це тільки початок, переможці будуть залучені до розробки проекту, а сама концепція буде обговорюватися з киянами», - зазначила Анна Бондар.

У свою чергу голова журі Ольга Закревська, представниця локальної спільноти «Подоляночка», зазначила: «Як житель Подолу я рада, що «математика» журі співпала з очікуваннями місцевих жителів. Переможці конкурсу - молоді архітектори, яким я, особисто, готова довірити свою домівку».

ІІ премію отримав проект № 131313 студії ДК архітект з Києва.
ІІІ премія дісталася проекту № 650555 київського архітектора Юрія Удальцова.

Загалом на конкурсі змагалися 14 проектів із Києва, Львова та Харкова.

Джерело: Про Місто

київ

Знак гривні
Знак гривні