Топ подій цих вихідних

На цих продовжених вихідних погода обіцяє бути не дуже сприятливою для довгих прогулянок, але і в такому похмурому Києві є своя чарівність. Крім того, в понеділок офіційно і безповоротно настає довгоочікуване літо, тому сидіти вдома точно не варто.

Залиште нудні вечори на дивані для осінньо-зимової меланхолії і вирушайте на один із заходів з додбірки - нудьгувати в цьому випадку точно не доведеться.

У парку Пушкіна пройде фестиваль міських проектів "PRO місто". Мери різних міст будуть ділитися своїм досвідом, інші доповідачі розкажуть про електронний уряд та інфраструктуру, а місцеві зірки урбаністики подискутують з жителями міста.

Ще там можна буде подивитися проекти оновленої Контрактовій площі, один з яких буде оголошений переможцем і через півроку втілиться в життя.

А 31 травня, в останній день фестивалю, визначать переможця конкурсу міських стартапів, який отримає 200 тисяч гривень на розвиток своєї ідеї. Повну програму фестивалю можна завантажити тут.

Коли: 29-31 травня, з 10:00 до 19:30

Де: парк Пушкіна

Вхід вільний

На Софійській площі вже почали відзначати День Києва: там з сьогоднішнього дня до вечора понеділка буде досить насичена розважальна програма. У суботу ввечері там виступить оркестр "Київ Классік", який, серед іншого, о 19:05 виконає знамениту "Як тебе не любити, Києве мій", а перед цим о 18:30 пройде веселий танцювальний флешмоб з різнокольоровими парасольками. Після 20:20 сцена перетвориться на вільну танцювальний майданчик для всіх бажаючих.

У неділю о 18:00 буде ще один флешмоб, а також майстер-клас з вальсу. На сцені будуть співати і танцювати молоді виконавці та учасники талант-шоу, а о 20:10 почнеться виступ "РадіоБенд" Олександра Фокіна.

Коли: 29 травня - 1 червня

Де: Софійська площа

Вхід вільний

У кінотеатрі "Київ" з 29 по 31 травня пройде New Vision International Short Film Festival. Кращі короткометражки іспанських, польських, французьких, італійських, німецьких, швейцарських та інших європейських режисерів транслюватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Сеанси кожен день стартують о 19:00, подивитися, які фільми покажуть, і купити квитки можна придбати на сайті кінотеатру.

Коли: 29-31 травня

Де: кінотеатр "Київ"

Почім: квиток на один день - 70 грн

В Центре современного искусства М17 при поддержке Министерства культуры Грузии и Посольства Грузии на днях состоялось открытие фотопроекта грузинского фотографа Ирмы Шарикадзе "Letters". Выставка посвящается Дню Независимости Грузии.

Проект состоит из нескольких частей: девятнадцать фоторабот разного формата, тексты переписки известной мексиканской художницы Фриды Кало с сестрой близнецом Марица, видео "Сон Фриды", а также инсталляция "Фрида и Марица". В рамках выставки пройдет чаепитие-беседа "Alter Ego в творчестве женщины" и лекция от автора проекта, Ирмы Шарикадзе на тему искусства фотографии.

Когда: 27 мая - 9 июня

Где: Центр современного искусства М17

Вход свободный

З 28 травня по 3 червня в кінотеатрі "Оскар" (ТРЦ "Гулівер") пройде Перша Кінотиждень "Воскресіння розстріляного відродження". Покажуть українську класику німого кіно 20-30-х років, також пройдуть лекції про кіно і зв'язок його з театром, дискусії про екранізацію творів українських письменників і способах знімати в Україні жанрове кіно, майстер-класи на різні теми.

Запрошені сценаристи, письменники і артисти, кінознавці і театрознавці, режисери, продюсери і телевізійні менеджери. На дискусії та лекції вхід вільний, вони будуть проходити у фойє кінотеатру. Подивитися розклад і купити квитки можна тут.

Коли: 28 травня - 3 червня

Де: кінотеатр "Оскар" (ТРЦ "Гулівер")

Почім: квитки - 35 грн

На Пейзажній алеї - своя програма святкування Дня міста. Там відкривається перша фотовиставка нового творчого об'єднання Urban Exploration. Всі бажаючі зможуть помилуватися фотографіями панорами Києва з дахів хмарочосів, незвіданих тунелів метро та інших важкодоступних місць України та Києва.

Всі знімки будуть представлені в спеціальному арт-просторі "Пейзажка. Два світи".

Коли: 30 травня, з 11:00

Де: Пейзажна алея

Вхід вільний

Культова група "нульових" 5'nizza - дует Андрія "Сана" Запорожця і Сергія Бабкіна - після майже 10 років мовчання возз'єднався і дасть концерт у Києві. Кожен з виконавців після розпаду зробив успішну сольну кар'єру, але шанувальникам 5'nizza цього не вистачало улюблених пісень групи, які пішли в народ ще давно - "Нева", "Я солдат", "Весна" та інших.

Всі вони будуть виконані на майбутньому концерті, як і нові пісні, які були записані після реюниона.

Де: Stereoplaza

Коли: 30 травня, 20:00.

Скільки: 350 - 1500 грн

30 травня стартує серія літніх вечірок JoinPoint на 25 поверсі для всіх, хто скучив по теплу, сонцю, хорошій музиці і приємному відпочинку. Буде музика, бар з напоями, бургери, м'які пуфи, захід і особлива атмосфера.

Line up: Artem Super Ikra (Krossfingers), Zetqa (Dash disсo / house message), Philipp Markovich (Low). Купити квитки можна тут.

Коли: 30 травня, 17:00

Де: дах на 25-му поверсі ЖК "Олександрівський" (просп. Червонозоряний, 4а)

Почім: 80 - 120 грн

30 травня в Києві пройде щорічне шоу "Ніч рекламожерів". За одну ніч можна буде побачити шедеври рекламної індустрії з усіх кінців світу - від Мексики до Японії і від Швеції до ПАР.

Серед роликів в цьому році - божевільні танцюючі поні, реклама зубної пасти 1926 року, Дженніфер Лопес і Михайло Горбачов, зомбі-апокаліпсис і інший креатив. Всього рекламу будуть показувати 5:00 з двома антрактами.

Коли: 30 травня, 20:00

Де: кінотеатр Cinema Сity (Ocean Plaza)

Почім: 300-350 грн

На Михайлівській площі пройде традиційний "Пробіг під каштанами" - спортивний захід, учасники якого своїми пожертвами допомагають зібрати кошти для придбання медобладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Для участі необхідно зареєструватися: онлайн-форми вже закриті, але тим, хто не встиг зареєструватися заздалегідь, можна буде зробити це безпосередньо перед забігом з 8:30 до 9:50 в зоні реєстрації учасників на Михайлівській площі.

Коли: 1 червня

Де: Михайлівська площа

Скільки: благодійний внесок - 100 грн

Кращі українські виробники представлять свою продукцію: ніжне і солодке морозиво, кондитерські вироби і різні ласощі. Для дітей готують програму: атракціони, аквагрим, татуювання та боді-арт, творчі майстер-класи та інтерактивний ігровий майданчик.

Когда: 1 июня, с 10:00 до 20:00

Где: Украинский дом

Вход свободный

1 червня в 19:00 на Софійській площі відбудеться концерт на честь Всесвітнього дня захисту дітей. На концерті виступлять Олег Скрипка, Анна Седокова, Тетяна Решетняк та багато інших.

Коли: 1 червня, 19:00

Де: Софійська площа

Вхід вільний

31 травня відбудеться Вечір джазової музики у Києві. На Софійській площі виступить джаз-бенд Олександра Фокіна, а на Літній естраді Міського саду в Центральному парку культури і відпочинку за участю кращих київських джазових виконавців відбудеться музична акція «Ракушка-джаз».

За особистим дорученням міського голови Віталія Кличка 30 і 31 травня кияни та гості столиці матимуть можливість безкоштовно відвідати виставку квітів на території Печерського ландшафтного парку та концертні програми на Співочому полі.

краса київ

Знак гривні
Знак гривні