Аваков захищає свого екс-зама Чеботаря, звинувачує журналістів

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що доказів для кримінального переслідування його колишнього заступника Сергія Чеботаря немає.

Нагадаємо, Аваков також шкодує, що звільнив голову Єршова, бо "довіряє" й "поважає" людині, яка засекретила відомості про майно керівників ДАІ

Авакова цитує УП: "Чеботар. Створено міф, який із задоволенням крутять і сумлінні люди, які помиляються, і покидьки від журналістики. Чому я прийняв його відставку? Знову-таки, не тому, що багато було наговорено в процесі, а тому, що він дозволив себе спровокувати й втягнути в скандал із журналістами", - сказав Аваков.

"Далі його громадянське право відстояти своє чесне ім'я. Але задам вам запитання: а що ви можете пред'явити Чеботарю реально з усього того галасу, який був у пресі?", - заявив він.

На відповідь, що журналісти знайшли інформацію, яка, за їхніми даними, підтверджує, що зазначена в розслідуванні нерухомість належить йому, хоча він це заперечує. Аваков заявив: "Журналісти діляться на кваліфікованих і некваліфікованих".

"У даній ситуації чиновнику пред'являється, що це – його будинок. Але це не його будинок. Ага, не ваш, кажуть журналісти. Тоді це будинок вашої дочки. Але це й не будинок дочки Чеботаря. Тоді інша версія – це будинок вашого зятя. Припустимо – поцілили. Далі вимога звільнити Чеботаря. Підстава? Він що, цей будинок свого зятя мав вказати в декларації? Не мав", - заявив міністр.

"А, кажуть, Чеботар кришує перевезення. Кажуть, Чеботар хабарничає за призначення. А ще кажуть, що Чеботар краде пісок. І таких "ще кажуть" я можу навести величезну кількість у різних виданнях. Далі приходить якийсь серйозний дядько й каже: знаєш, про цього Чеботаря так багато говорять... Може, його простіше звільнити?", - розповів він.

Аваков зазначив: "Чеботар керував кадрами МВС. Проводив усі люстраційні процеси й звільнення як керівник апарату. Курував матеріальне забезпечення МВС. У тому числі його руками зроблено дію за назвою "ЄДАПС геть із МВС".

"Те, що Чеботар – публічний ворог ЄДАПС і пана Грицака, – це факт. І те, що за низкою публікацій і пропагандою цих публікацій, – не стверджую, що за всіма, – стоїть цей пан, для мене – це очевидний факт", - додав він.
Голова МВС наголосив, що сказав Чеботарю звільнитися тому, що "він дав себе спровокувати, замість того, щоб відкритися суспільству й сказати все, як є: це моє, це зятя, це ще когось".

"Натомість він піддався емоціям, зять піддався емоціям. Була бійка (з журналістиами - ред) чи її не було, хто кого побив, хто де переліз через паркан – це не моя функція розбиратися, це функція прокуратури, яка й розбирається зараз", - заявив він.

"Але утворилася неприпустима ситуація, що заважає роботі. Саме для того, щоб не нагнітати її, Чеботар подав у відставку й звільнений із посади", - пояснив Аваков.

"А за що його мали арештувати? За те, що хтось, крім об'єктивної інформативної преси, зробив ще 20 проплачених публікацій про нього? За кумулятивною кількістю? Не по суті?", - додав він.

Аваков назвав інші "плюси" Чеботаря: "Він займався постачанням міністерства. Візьміть бензин, та й будь-який тендер – усі ціни в нас завжди були нижчими, ніж у інших відомствах. Були і є. Подивіться СБУ, Міноборони... Це, ясна річ, завжди предмет окремого скандалу".

"Крім того, від самого початку війни добровольчі батальйони МВС завжди були краще одягнені, оснащені й нагодовані зі всі інші підрозділи. Це все робота нашого постачальницького корпуса, у тому числі Чеботаря", - додав міністр.

Він також наголосив: "Щоб не повертатися до єресі навколо – він (Чеботар) не призначений радником міністра, його на місці не змінив його племінник і так далі".

Зазначимо, що Чеботарю 22 травня вручили повістку на допит в аеропорту, але він полетів у Відень і на допит 25 травня не прийшов.

чеботар скандал корупція мвс

Знак гривні
Знак гривні