Депутати обрали двох членів ВРЮ - одну принципову суддю й одного нужного олігархам?

Верховна Рада України шляхом таємного голосування обрала двох членів Вищої ради юстиції – Олексія Маловацького та Ірину Мамонтову.

Вони прийняли присягу під час засідання парламенту, - пише Радіо Свобода.

Третя кандидатура ще не визначена коаліцією і не вносилась на голосування.

Водночас керівник фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що призначення Радою двох членів Вищої ради юстиції дасть змогу запустити роботу цього органу найближчим часом – через кілька тижнів.

Вища рада юстиції не працює з квітня минулого року. Вища рада юстиції складається з двадцяти членів. Верховна Рада, президент, з’їзд суддів України, з’їзд адвокатів та з’їзд представників юридичних вишів призначають до ради юстиції по три члени, а також всеукраїнська конференція працівників прокуратури – двох членів Вищої ради юстиції.

До складу Вищої ради юстиції також входять за посадою голова Верховного Суду, міністр юстиції і Генпрокурор.

У квітні з’їзд представників юридичних вишів призначив двох членів Вищої ради юстиції, конференція працівників прокуратури, з’їзд адвокатів та президент вже обрали своїх представників.

Єгор Соболєв із Самопомочі пише, чому він за Мамонтову й чому проти Маловацького:

"Суддя Мамонтова.

Єдина голова суду в Україні, яка під час Євромайдану звільнилася, щоб не брати участь в репресіях.

Колеги з Народного фронту запропонували призначити Мамонтову до Вищої ради юстиції - місця, де звільняють та призначають суддів.

Самопоміч із задоволенням проголосувала за.

А ось запропонованого блоком Порошенка досі невідомого адвоката Маловацького ми не підтримали. Ніщо в його біографії не говорить, що він здатний очищувати суди.

Втім, сьогодні в парламенті з'явилися депутати від Опозиційного блоку, які зазвичай прогулюють. І при таємному голосуванні Маловацький набрав навіть більше голосів, ніж Мамонтова.

В цьому прокляття кадрової політики нинішнього керівництва держави - разом із приходом гідних людей неформальна коаліція Клептократична Україна протягує "нужних людей".

суд маловацький мамонтова соболєв

Знак гривні
Знак гривні